luni, 27 ianuarie 2014

Super Cheescake - Supergirl


O prietena mi-a lansat provocarea 7 - Supergirl (Reamon).

..supergirls just fly! :)..si supergirls prepara deserturi rapide fara coacere! :)))

Week-end-ul a fost de stat in casa....asa ca am zburat non-stop prin bucatarie si nu am ars nimic! :)) (aka burning trees :))

Melodia imi place foarte mult! La fel si desertul de fata !

Cheesecake - un desert care "just fly" si pentru care nu trebuie sa "cry" pregatindu-l....pentru ca se face al naibii de usor!

Reteta am luat-o de pe www.foodstory.ro si am modificat-o putin...am facut-o mai light...si am adaugat si niste faina de migdale.

Aveti nevoie de :
- 100 g biscuiti (petit beure sau populari)
- 85 g unt
- 2 linguri zahar
- 3 linguri migdale macinate (daca nu aveti prin casa ignorati acest ingredient)

Crema:
- 250 g branza de vaci dietetica + 1 lingura zahar
- 200 g smantana lichida + 1 lingura zahar tos + 1 lingura zahar pudra (am facut-o in casa). Daca folositi frisca vegetala nu mai adaugati zahar
- esenta de vanilie
- dulceata de care vreti voi (eu am folosit de zmeura)
- coacaze (sau orice alt fruct) pentru decor.


Blatul: pisati biscutii (eu folosesc pistilul de la mojar pentru asta :)), adaugati zaharul si migdalele macinate. Topiti untul (fara sa-l ardeti) si puneti-l peste biscuiti si amestecati usor.

Intr-o tava rotunda cu pereti detasabili puneti blatul de biscuiti apasand usor si aveti grija sa urcati putin blatul pe margini. La frigider cat pregatiti crema.

Crema:
Frisca - smantana lichida, pe care ati tinut-o la frigider sa fie rece rece, o puneti in vasul de mixer (pentru rezultate optime este bine sa tineti la frigider, inainte de folosire, si ustensilele cu care veti pregati frisca  - paletele de mixer si vasul). Puneti o lingura de zahar tos in smantana si porniti mixerul la viteza 1 cam 1 minut. Adaugati si zaharul tos si mai mixati la viteza 2 sau 3 pana se intareste smantana. Pe unele site-uri am vazut ca trebuie mixat vreo 15 min. Mie mi-au fost suficiente vreo 5-7. Smantana batuta in exces se taie, asa ca aveti grija.

Branza o mixati de asemenea cu 1 lingura de zahar pana devine "fluffy" :)))..adica asa usoara, ca si cum ar zbura :)) (cam vreo 2 minute de mixare)...puteti pune si putina esenta de vanilie.

Puteti modifica crema dupa bunul plac: mai multa branza, mai putina frisca! cum e scris pentru fiecare :))) (am jucat rolul lui Baiazid in cls. a-2-a si invatasem si replicile lui Mircea :))))

Incorporati delicat frisca in branza.

Crema obtinuta o puneti peste blatul de biscuiti si din nou la frigider!...si ati terminat!

Acum urmeaza partea mea preferata: ASTEPTAREA!..not!...

Este bine sa stea cat mai mult la frigider inainte de servire..indicat ar fi o noapte!

Inainte de servire turnati peste cheesecake dulceata. Puteti pune si piure de fructe..


And then she say
"It's ok
I got lost on the way
N-am prins decat o feliuta
But supergirls don't cry!" :))

Enjoy!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu