duminică, 5 ianuarie 2014

Un fel de bavaroise cu ciocolata alba, ciocolata neagra si piure de mure




Mie imi place foarte mult tortul bavaroise.

Este usor si delicat.

Nu am respectat intocmai reteta de bavaroise, insa voi reveni cu reteta originala.

Aceste desert ii este dedicat delicatei Alice :).

Asadar, aveti nevoie de:
- 100 g ciocolata alba
- 100 g ciocolata neagra (eu am folosit de 75% fara zahar)
- 300 g mure congelate
- 4 galbenusuri
- 50 g zahar
- 180 ml lapte
- 3 linguri gelatina maruntita
- 600 g frisca

Murele le pasati si le strecurati pentru a renunta la seminte. Apoi impartiti piurel rezultat in 2 castroane. In piureul dintr-un castron adaugati o lingura de zahar si lasati-l la frigider - veti folosi o parte din piure ca sos.

Fiecare ciocolata in parte o maruntiti si o puneti in castroane separate.

Galbenusurile le amestecati cu zaharul pana se albesc, apoi adaugati laptele fierbinte peste ele, amestecand continuu. Puneti apoi la bain-marie pana se ingroasa.

Turnati cate jumatate din sosul rezultat din galbenusuri peste fiecare ciocolata maruntita si amestecati.

Lasati la racit.

Ar trebui acum sa aveti 3 castroane: 1 cu piure de zmeura si cate 2 cu ciocolata (alba si neagra amestecate cu sosul de galbenusuri).

Intr-o ceasca puneti o lingura de gelatina cu apa rece si lasati-o 10 minute. Apoi puneti-o intr-o cratita mica si tineti-o deasupra focului pana se topeste - sa nu o lasati pe foc pentru ca gelatina se distruge la temperaturi inalte.

Alegeti unul dintre castroanele cu ciocolata. Puneti gelatina si 200 de frisca.

Tranferati totul intr-o tava de chec in care ati pus folie de plastic alimentara  - tot interior sa fie imbracat in folie alimentara (o sa va ajute cand scoateti tortul).

Dati la frigider 20 de minute - se va intari.

Repetati procedeul cu gelatina si frisca pentru piureul de zmeura - in piure nu punem sosul de galbenusuri!. Turnati compozitia rezultata peste crema de ciocolata deja intarita.

Asteptati din nou 20 de minute si adaugati si ultima parte de ciocolata urmand pasii anteriori.

Dupa vreo 2 ore scoateti pe un platou tortul. Piureul ramas il turnati peste feliile de tort inainte de servire. Eu am pus si piscoturi de sampanie ..



Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu