joi, 26 iunie 2014

Tarta cu crema de vanilie si capsuni marinate


Ochioasa tarta! Cum nu vedeti?! Nu cred ca va concentrati suficient..

..sau va ganditi doar la gust si atunci procesorul isi consuma toata energia pe "mama ce-as manca o bucatica!"

De la Pascal Aussignac citire:

Blat:
- 125 g unt
- 60 g zahar pudra
- 1 galbenus
- 125 g faina
- 75 g migdale macinate
- 1/2 lingurita de praf de copt
- 1 praf de sare

Amestecati zaharul cu untul pana obtineti o pasta fina. Adaugati faina, migdalele macinate, un praf de sare si praful de copt. Amestecati cu mana pana obtineti un aluat nisipos. Adaugati si galbenusul si framantati putin pana ce compozitia devine un aluat compact. Nu framantati prea mult ca sa nu topiti untul.

Puneti aluatul intr-o folie alimentara si bagati-l la frigider pentru 2 ore.

Incalziti cuptorul la 160 de grade. Presarati putina faina pe spatiul de lucru si intindeti aluatul  - nu va panicati daca va fi prea moale - il puteti intinde cu mainile si direct in forma de tarta, in care ati presarat putin faina.

Sa intindeti aluatul si pe peretii formei.

Intepati aluatul din loc in loc cu o furculita si apoi bagati-l la cuptor pentru 13-15 minute, sau pana devine auriu.

Crema de patiserie
- 200g lapte
- 1/2 pastaie de vanilie
- 2 galbenusuri
- 14 g amidon
- 40 g zahar

Laptele cu pastaia de vanilie se tin pe foc, pana ajunge laptele la punctul de fierbere.
Intr-un bol, amestecati zaharul cu galbenusul. Adaugati amidonul.
Cand laptele atinge punctul de fierbere, turnati jumatate din el peste galbenusurile batute si amestecati. Toata compozitia rezultata se transfera in cratita cu laptele ramas si se mai tine pe foc mic timp de 3-5 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Lasati crema sa se raceasca. Acoperiti-o cu o folie alimentara ca sa nu faca crusta. Odata racita, amestecati-o din nou pentru o textura mai cremoasa. Apoi, puneti-o peste blat.

Capsuni marinate
- 18 capsuni taiate pe jumatate
- 30 ml vin rose
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingura miere

Amescati vinul, cu zaharul si cu lingura de miere. Puneti capsuni in marinata si amescati bine.

Puneti capsunile peste tarta si...voila..




A se consuma rece!..si dupa, este indicat sa alergati printr-o ploaie calda de vara! 
Eu sigur o voi face vara asta!

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu