luni, 21 iulie 2014

Tort cu ganache de ciocolata neagra si piure de ananas - Words don't come easy, F.R. David


GO TO: http://lightgoodfood.ro/

"Words, don't come easy to me
How can I find a way to make you see
I love you!"


Cum sa-ti vada iubirea?!

Pai avem 2 variante..
1. ii cumperi ochelari
2.ii daruiesti un tort pe care scrii tot ceea ce-nseamna el/ea pentru tine.

Evident, recomand varianta 2. Din urmatoarele motive:
- cu ochelarii s-ar putea s-o dai in bara rau. Da' rau..
- este un mod original de a te exprima
- "sentimentele" tale pot fi imortalizate
- momentul dulce va fi cu adevarat dulce
- ciocolata...e ciocolata!

Mi-a luat ceva timp pana sa-mi dau seama ce-i pot asocia melodiei asteia.
Dar iata! am gasit!

Tort cu ganache de ciocolata neagra si piure de ananas cu mesaje dragastoase!

Ingrediente:
Blat (dupa Lorraine Pascale)
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 140 g faina
- 60 g cacao
- 4 oua
- 2 lingurite de praf de copt
- 1 praf de sare

Untul se mixeaza cu zaharul. Se adauga jumatate din cantitatea de faina si 2 oua. Mixati.
Adaugati restul de faina, cacao, celelalte 2 oua, praful de copt si sarea. Mixati inca 2 minute.

Mie imi place foarte mult blatul asta. Veti vedea ca nu are nevoie de insiropare excesiva. Eu, cateodata il las ca atare.

Puneti aluatul intr-o forma de tort de silicon.
Daca folositi forma normala, sa nu uitati sa o ungeti cu unt si sa ii puneti hartie de copt.

La cuptor, 180 grade, cam 35 de minute.

Timpul de coacere difera in functie de marimea formei. Asa ca puteti apela cu incredere la metoda "scobitoarea".

Dupa ce s-a copt blatul si s-a racit, luati o foaie de hartie si decupati o inima.
Puneti foaia pe blat si decupati blatul in forma de..inima, normal! Ca doar suntem romantici.

Apoi taiati blatul in doua.

Ganache-ul de ciocolata neagra:
- 250 g ciocolata neagra min. 60%
- 200 ml smantana lichida
- 50 ml, sau grame, nu ma pot decide, piure de ananas

Smantana o incalziti si o turnati peste ciocolata rupta bucatele.
Luati niste ananas proaspat, sau din conserva, si il faceti piure cu blenderul. Adaugati peste ganache.

Daca folositi ananas din conserva, puteti insiropa putin blatul de jos. Dar putin. Doar asa, pentru parfum.

Puneti crema de ciocolata, apoi acoperiti cu al doilea blat. Si din nou crema. Pe toata suprafata tortului.

Si, la final, pasta de zahar! Pentru ca pasta de zahar...

Si cel mai important, scrieti-va mesajul cu carioci alimentare. Vrem sa mancam tortul..


E bun! bun! bun!

BUN!


Si daca o ceri in casatorie pe un tort..vorba prietenei mele, vei primi un "Deliciously YES"



Daca nu va iese, astept comenzi ;)..de torturi!..cu accent pe "o".

Enjoy!

2 comentarii: