marți, 8 iulie 2014

Best sicilian pasta - paste, ansoa, pesmet, muguri de pin si stafide


GO TO: http://lightgoodfood.ro/

Daca apare "best" si o zice Jamie Oliver, nu puteam rata asa ceva.

Paste cu pesmet si ansoa! Si muguri de pin.Si stafide.
Ce combinatie, nu?!
Ei bine, este o combinatie reusita!

Combinatii..de n luate cate k.

Chiar radeam zilele aste de cele 2 proverbe:
- "Cine se aseamana, se aduna"
- "Extremele se atrag"

In functie de cum ne convine, le folosim. Ca sa putem da un scop alegerii noastre.

Eu zic ca este important sa avem in jurul nostru si oameni cu care ne asemanam si extreme.
Pentru ca asa inchidem cercul.

Eu am de toate si de toti! Si e bine!

Ingrediente pentru 4 portii:
- 3 catei de usturoi
- 8 linguri ulei de masline
- 300 g paste
- 12 ansoa (puteti pune si mai mult daca va place)
- 4 linguri pasta de tomate (sau o cutie de conserva de rosii - pasate)
- 250 ml apa
- 2 lingurite de zahar
- 100 g pesmet
- 3 linguri muguri de pin + stafide (stafidele sunt la optionale)

Usturoiul il spargeti cu lama cutitului si apoi il tocati putin. Il puneti in uleiul de masline si il lasati vreo 20 de minute sa isi lase aroma.

Puneti uleiul si usturoiul intr-o tigaie incinsa. Adaugati ansoa, taiate in 3. Urmeaza pasta de tomate si apa. Daca folositi rosii in conserva nu mai este necesar sa puneti apa. Amestecati putin pana se dizolva pasta de tomate. Adaugati mugurii de pin si stafide. La final, puneti in sos si cele 2 lingurite de zahar (reduce aciditatea sosului).
Lasati pe foc sa fiarba putin.

Intre timp pastele fierb, da?

Puneti si pesmetul la prajit intr-o alta tigaie pana ce se rumeneste putin. Nu adaugati niciun fel de grasime.

Pastele! - nu le treceti prin apa rece dupa ce s-au fiert. Acest procedeu gresit va face ca sosul sa nu stea pe paste, si nu vrem asta!

Imediat ce au fiert pastele le transferati in sos.

Ca sa aveti forma asta de turn, piramida circulara, sau orice alta forma o vedeti voi, procedati astfel: intr-un polonic invartiti pastele cu ajutorul unei furculite - si apoi le transferati frumos intr-o farfurie.
Deasupra presarati pesmet si va garantez ca veti fi uimiti de gustul bun al pastelor astora!


V-am spus deja ca sunt fanul pastelor.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu