duminică, 2 martie 2014

Muschi de vita OSCAR



It's OSCAR night!

De ceva vreme sunt in urma cu filmele...sunt ocupata, deh! :)

Dar asta nu inseamna ca nu pot celebra seara OSCAR-urilor cu o cina pe masura.

...am prea multa energie in perioada asta si nici macar nu am rabdare sa scriu...:))

Asa ca trec direct la reteta...(reteta dupa Chef Sorin Bontea)

Ingrediente:
- 600 kg muschi de vita
- 16 bucati sparanghel
- 2 oua
- 120 g unt
 - 8 creveti
- 20 ml coniac
- 10 ml ulei de masline
- 10 ml otet
- sare, piper
- 1 catel de usturoi

Sparanghelul il taiati pe tot la aceeasi lungime. Puneti o oala la fiert si cand apa da in clocot puneti sparanghelul si tine-l fix 3 minute. Dupa cele 3 minute mutati sparanghelul intr-un vas in care aveti apa rece si cuburi de gheata.

Crevetii se toaca marunt si se soteaza impreuna cu usturoiul in 20 g unt. Dupa 3 minute adaugati coniacul, sare, piper.

..3 minute e laitmotiv pana acum :))

Pauza!
Daca aveti senzor pentru gaze va sfatuiesc sa dati hota la viteza maxima! de vreo 4 ori am luat-o pana acum la fuga pentru ca, din cauza vaporilor de alcool, a pornit alarma. Si nu sunt deloc prietena cu zgomotele inalte si ascutite...si cu gazele... literalmente o iau la fuga! Cand a pornit prima oara alarma am iesit din casa, insa am dat cu ochii de contoarele de gaze si de tevile alea groase! si oscilam .. sa fug mai departe sau sa ma intorc...in timpul asta, cei care erau cu mine, in loc sa opreasca nemernicia de alarma, imi explicau ca focul este aprins pe aragaz si nu trebuie sa imi fie teama - "nu vezi ca nu este nicio problema cu gazele"?!?!?!! Seriously?!?! ...wtf.... elimina-mi factorul de stres si dupa aia facem schema!!!...

Gata pauza publicitara!..intram din nou in direct..

Sosul: 100 g de unt se pun la topit pana ce se separa apa de grasime. Galbenusurile se pun intr-un castron la bain-marie si se bat spuma. Se adauga untul topit treptat amestecandu-se in continuare pana ce compozitia va avea consistenta unei maioneze. Se adauga otetul si sarea.

Intr-o tigaie incingeti uleiul de masline si prajiti carnea (pe care ati taiat-o in 4 felii egale si ati curata-o de pielite). fiecare bucata de carne o prajiti 4 minute pe fiecare parte (asta pentru preparare spre mediu). Cu un minut inainte de final adaugati sare si piper. Daca mai aveti loc in tigaie adaugati si sparanghelul...daca nu, il adaugati dupa ce scoateti carnea. Sa condimentati si sparanghelul...

Spranghelul de rumeneste putin sa prinda culoare si sa fie asa..crocant :).

Pe o farfurie puneti sparanghelul, peste el muschiul de vita..peste vita crevetii..si sosul undeva prin farfurie :))).

And the OSCAR goes to....

Enjoy!

4 comentarii:

  1. Inca nu imi dau seama de ce ai asociat vita cu Oscar-ul.....am o explicatie, insa n-am s-o scriu ,,in direct", ci am sa ti-o relatez cand ne vedem :) Despre preparat.....arata demential si sunt aproape sigura ca nici gustul nu m-ar lasa rece, doar mai slaba, negustand-ul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) - pai nu e vita Oscarul carnurilor?! .. cat de spre gust...crede-ma ca e mai demential fata de cum arata! pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Si Oscarul..unde s-a dus Oscarul???

    RăspundețiȘtergere
  4. La mine, evident :) ! n-ai vazut la stiri?! :D

    RăspundețiȘtergere