duminică, 30 martie 2014

Mousse de ciocolata la pahar - "Un actor grabit"



Vreti un desert rapid? Cu muulta ciocolata? Care sa fie "fancy"? ....

Nu?...atunci cautati alt desert pe blog :D.

Desertul de fata este de inspiratie Gordon Ramsay. Cu foarte mici modificari, normal :).

Pentru preparare aveti nevoie de vreo jumatate de ora, maxim. Rezultatul este spectaculos.

Cred ca se potriveste melodiei "Un actor grabit" - Laura Stoica (pentru cine nu stie despre ce este vorba - am lansat o provocare cu ceva timp in urma)...da...se potriveste.

De ce? pentru ca intr-adevar acest desert isi spune replica si dispare rapid. Cam prea rapid :))

Si trebuie sa asociem ideea de dragoste cu un desert, ca doar nu o asociem cu o pastrama :). Pentru ca in melodie este vorba despre o dragoste mare.....neimpartasita, ce-i drept... Cu desertul de fata insa, totul este impartasit :)) - final fericit - atentie la hiperglicemie :))

Pentru mousse ciocolata neagra:
- 150 g ciocolata neagra
- 2 galbenusuri
- 60 g zahar
- 3 linguri cafea rece
- 140 ml smantana lichida
- 4 linguri lapte

Pentru baza de ciocolata alba:
- 100 g ciocolata alba
- 2 linguri smantana lichida
- 4 biscuiti Oreo (fara crema) sau 2-3 pricomigdale

Capsuni si zahar pudra pentru decor.

Topiti ciocolata neagra la bain-marie - puneti deoparte.

Tot la bain-marie puneti galbenusurile, zaharul si cafeaua si amestecati pana isi schimba consistenta. Apoi turnati compozitia peste ciocolata neagra topita.

140 g de smantana lichida o amestecati cu laptele si puneti amestecul in 2 etape in ciocolata neagra. Ciocolata neagra va deveni lucioasa - cam ca la ganache.

Topiti ciocolata alba in 2 linguri de smantana lichida la bain-marie - nu o lasati prea mult..ciocolata alba are alte proprietati fata de cea neagra. Lasati-o sa se raceasca putin. Adaugati si biscuitii pisati.

Si apoi distrati-va cu aranjarea. Eu am folosit pahar de Cosmopolitan (cosmoooooo :D - n-am mai baut de mult..hmm..) si pahare de sampanie.

Capsuni - ciocolata - pahar de sampanie...



"Vad cum stai, te framanti.." - ma gandeam eu cand priveam paharul...Nu mi-a lipsit curajul de pune punct suferintei mele, si a paharului care statea stingher in fata mea :D.


E foarte bun! si delicat! ca pentru o zi de primavara in care mi-am facut timp sa observ copacii infloriti...si ce minunati sunt! I just love spring!


 Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu