vineri, 4 aprilie 2014

Pavlova - happy 200 friends :) - Fly me to the moon!

Am inceput timid treaba asta cu blogging-ul, cu gatitul!
Nu m-am documentat (nu m-am documentat?!?! - atipic :)) ) sa vad ce inseamna sa ai un blog, cum sa-l administrezi, ce sa scrii, cum sa scrii. Sau cum sa faci poze artistice, cum sa asezi in pagina..in fine..ati inteles ideea :)
MULTUMESC! ..am 200 de prieteni!..and counting ;). Pentru mine este foarte important! Nu mi-am stabilit un target, asa ca ma bucur de fiecare data cand mai primesc un "like"!
Irina...prima persoana pe lista de multumiri! - pentru impinsul de la spate!..si nu numai :)!
Apoi, multumesc celor care s-au tot perindat pe la masa si mi-au apreciat merindele - mi-au dat curaj. 
Si, bineinteles, le multumesc tuturor celor care citesc, privesc, intreaba, comenteaza - adica voua! - ma responsabilizati!

...si celor care isi fac mereu timp de mine! Se stiu ei! ... love you guys! 
Sa sarbatorim cu o Pavlova, zic! ;) - un desert delicat ca o balerina. Pentru ca Pavlova este un desert pe baza de bezea numit dupa balerina de origine rusa Anna Pavlova. Bezeaua are o crustă crocanta la exterior, dar moale in interior....:))..acum, cand scriu, realizez ce mult seamana cu moelleux  :D. 
Se poate orna simplu, cu frisca si fructe proaspete. Sau, se poate orna cu chestii mai putin plictisitoare decat frisca :)..adica cu o crema de lapte cu piure de fructe, crema de branza cu frisca si, the signature, fructele proaspete - fara de care Pavlova nu este intreaga.

Pentru bezea:
- 4 albusuri (5 daca ouale sunt mici)
- 250g zahar pudra cernut (eu am pus 150g, din greseala - si a iesit! - deci merge mai light ;) )
- ½ lingurita de otel
- 1 lingura amidon, cernut
Incalziti cuptorul la 200 C. 
Pe o tava, unsa cu unt, puneti hartie de copt.

Pentru o bezea reusita este necesar ca albusul sa fie la temperatura camerei. Mixati albusurile la viteza medie pana se intaresc si se formeaza piscuri. Adaugati zaharul pudra, dintr-o data, fara a va opri din mixare. Dati mixerul la viteza maxima - mixati timp de 1 minut. Este necesar ca albusul sa prinda cat mai mult aer. Reduceti viteza la jumatate si mixati pana ce zaharul se dizolva. Dati mixerul la viteza mica si adaugati otetul - mixati 10 secunde!

Acum puteti renunta la mixer - sa se odihneasca si el...

Adaugati amidonul si incorporati-l usor in bezea folosindu-va de o spatula  - amestecati de 6 ori - nu mai mult, zic specialistii, ca sa nu stricati bezeaua.
Cu lingura faceti 2 sau 3 gramezi in tava - puneti fara teama! si repede in cuptor (care are deja 200 grade C)
Puneti tava pe treapta din mijloc si reduceti imediat temperatura la 120 grade C.
Nu folositi functia de ventilatie!

Acum..nu stiu cum sa va spun ca sa nu va speriati..scriu mic...lasati in cuptor 85 de minute!

Dati zoom daca nu vedeti :))).

Serios, nu va speriati de timp - nu se arde, nu se strica - se coace in liniste!

Crema: 
- 450 ml lapte
- 145 g zahar
- coaja rasa de la 2 lamai
- sucul de la 2 lamai
- 60g amidon de porumb
- 4 galbenusuri
- 60g unt
- 4 passionfruit sau 5 capsuni mari (eu nu am gasit fructul pasiunii - da am pus pasiune de la mine :p )
Puneti intr-o oala pe foc mediu laptele, zaharul si coaja de lamaie.
Amidonul amestecati-l cu putina apa rece si apoi puneti-l peste lapte. Adaugati si galbenusurile si amestecati, din nou. Sa nu lasati crema sa fiarba.Rezultatul va fi asemanator cu o budinca. Luati oala de pe foc si adaugati untul rece - ajuta la racirea cremei. Din nou, amestecati. Puneti peste crema piureul de fructe si zeama de lamaie - si stiti deja, amestecati :).

Crema de branza:
250 g branza degresata  - eu folosesc lacteea
200 ml smantana lichida
1 lingura zahar
2 lingura zahar pudra
Smantana lichida o folositi pentru a prepara frisca - sa fie rece atunci cand o folositi. Amescati la viteza minima smantana cu 1 lingura de zahar cam 30 de sec. Apoi mariti la viteza mixerului si mixati pentru vreo 5 minute - pana se intareste frisca. Adaugati 2 linguri de zahar pudra si mai mixati 2 minute - si gata frisca.
Incorporati crema de branza in frisca si puneti putina esenta de vanilie.

Apoi, "asamblati" minunatia :)

Taiati ca un capac zona de sus a bezelei. Puneti crema, fructele proaspete, crema de branza, capacul de bezea si ornati cu ce fructe vreti voi - eu am folosit coacaze rosii.

Asta-i Pavlova! ..cred ca merge cu "Fly me to the moon" ...

In other words..fill my life with songs, and let me sing forever more :)

Enjoy!

2 comentarii: