miercuri, 25 decembrie 2013

Homemade Christmas Gift - Biscoti cu migdale si caise deshidratate





Cateodata ma oboseste teribil alergatura asta dupa cadouri - desi imi place teribil de mult sa le primesc :)!.

Si pentru ca am fost cam ocupata, m-am gandit ca in acest an sa ofer drept cadou Biscoti facuti de "moi".

M-am inspirat de la John Barricelli pentru aceasta reteta. Este foarte simpla si nici nu va ia mult timp sa o pregatiti.

Aveti nevoie de:
- 220 g faina
- 200 g zahar
- 2 lingurite de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 100 g unt la temperatura camerei
- 2 oua mari
- 200 g caise deshidratate taiate in cuburi mici
- 100 g de migdale crude tocate. Reteta originala cere fisctic - dupa lungul proces de decojit fistic, tocat si pus in cuptor la prajit, am reusit performanta sa il ard . Ups! norocul meu ca aveam migdale crude in casa, asa ca am dres-o rapid. Ma pricep, stiu.. :))
- esenta migdale

Mixati intr-un bol faina, zaharul, praful de copt si sarea. Adaugati untul si mixati pana obtineti un aluat asemanator nisipului. Adaugati cate un ou - dupa fiecare ou mixati putin, apoi migdalele si caisele - si mixati pana la omogenizare (cam 1 min). Eu am pus si cateva picaturi de esenta de migdale - este foarte puternica, asa ca aveti grija sa nu scapati prea multa.

Tapetati blatul de lucru cu faina si faceti rulouri din aluat. Puneti-le apoi intr-o tava tapetata cu unt si hartie de copt. Cu podul palmei, presati putin pe mijlocul rulourilor.




In cuptor, la 180 C, aproximativ 25 de minute.

Dupa coacere, lasati rulouri sa se raceasca.

Taiati pe diagonala biscuitii - incercari sa ii taiati dintr-o miscare evitand astfel sa se sfarame. Puneti din nou biscuitii in tava si mai dati-i o tura la cuptor, tot la 180C, cam 20 minute...sau si mai mult daca ii doriti mai crocanti.


Aluatul necopt, poate sta la congelator pana la o luna.
Biscuitii copti rezista o saptamana intr-un recipient inchis etans.

 Si cadoul:



Biscoti sunt geniali dimineata, langa o minunata cafea cu spuma de lapte, scortisoara si putina crema de whisky (ador sa ma trezesc asa in weekend - si culmea mi se intampla!)

A! si v-am spus cat de mult imi place sa primesc cadouri?! :))))

Sa aveti dimineti minunate day after day!

Enjoy Biscoti with appricot and almond!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu