sâmbătă, 7 septembrie 2013

Light Good Food

"Alt blog de "gateala"..veti zice! Sincer, mda, e un alt blog a unei persoane care vrea sa isi dea aere de masterchef :))). Nu am cursuri de gatit, nu am stat in preajma mamei atunci cand gatea... Mi-am descoperit pasiunea odata cu trecerea "primaverilor". Este pasiune..nu talent. Mai am pana devin talentata. Eu consider ca un bucatar talentat este cel care inventeaza. Eu nu prea inventez, ci modific. Voi incerca sa modific retete astfel incat sa reduc numarul de "calorii". Nu stiu cu cat, caci nu-mi voi bate capu' cu calcule. Dar am observat ca poti sa faci mancaruri si dulciuri delicioase fara chestii care ridica acul cantarului. Evident ca si eu m-am luptat cu kilogramele in plus - de la aceasta lupta am pornit pe acest drum.
Despre mine pot sa va spun ca imi place sa gatesc in special pentru familie si prieteni! Satisfactia lor ma motiveaza sa merg mai departe cu aceasta arta! Caci sunt oameni care chiar fac din gatit o arta! Si daca pe ei ii fericesc...de ce sa nu va fericesc si pe voi?! Cu retete..nu cu invitatii la masa :)).

Enjoy my light good food!"

Ianuarie 2014

Septembrie 2013...am pornit la drum impinsa de la spate de catre prietena mea...

Drumul a inceput cu un text tern! :) (cel de mai sus)

Stiu ca ar fi trebuit sa dezvolt mai mult.... despre una, despre alta...e doar un zbor cu parapanta! :)

Primele luni blogul nu avea decat nume de scena - fara autor, poze..etc..pentru ca nu credeam ca ma tine mult treaba asta cu "blogareala" si nici nu credeam prea tare in ea (in mine).....aveam nevoie doar de o ocupatie temporara care sa ma distraga!

Acu' ma bucur de tot ceea ce se intampla! si ma bucur ca pot sa le arat prietenilor mei ca gatitul NU este o treaba chiar atat de complicata!..si ma bucur enorm cand imi spune cate o persoana ca a facut o reteta publicata!

Si ma bucur enorm ca experimentez din ce in ce mai mult...si nimic nu se compara cu un rezultat reusit! :)

Am plecat la drum cu ideea de a reduce nr de calorii...uneori imi iese, alteori nu asa cum v-ati dori.

Insa, sustin sus si tare ca ceva pregatit in casa este mult mai sanatos decat ceea ce cumparam de-a gata!

Stim ce punem in mancare....deci o controlam!

Light nu inseamna doar 0% grasimi! Light nu inseamna doar verdeata!

Light, din punctul meu de vedere inseamna proaspat, fara o tona de grasimi (asa cum gateau bunicile noastre), light inseamna cu zahar in cantitate moderata...si nu in ultimul rand, light inseamna sa mancam atat cat avem nevoie!

Si inchei cu o replica dintr-un film care mi-a placut foarte mult:
"Mancarea este singurul lucru frumos care te hraneste cu adevarat! "

...meditati.. :)

3 comentarii:

  1. Eu iti doresc bafta si creativitate maxima! Talent stim ca ai, atat cat ai si pasiune! Restaurantul iti lipseste :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E tarziu daca multumesc acum?! :)))...nu am fost pe faza :))! te puuuup!

      Ștergere
    2. E tarziu daca raspund acum?!? Ca nu imi notifica raspunsurile :))) Te pup si eu... :* :* :*

      Ștergere